Τάρτα με κολοκύθι!!!


Αγαπημένοι μου φίλοι!!!
Κάθομαι σήμερα φίλοι μου και σας γράφω κοιτώντας από το παράθυρο του γραφείου μου τον καταγάλανο ουρανό.Θέλω τόσο πολύ να βγω να πάω μια βολτίτσα αλλά δυστυχώς αυτό το αυχενικό δεν λέει να με αφήσει,όπως και να 'χει την βολτίτσα μου κάποια στιγμή θα την κάνω όπως έκανα και την αγαπημένη μου τάρτα με κολοκύθι και μοσχοβόλησε το σπίτι μου! Μην νομίζετε ότι είναι μόνο με κολοκύθι,χα..υπερπαραγωγή την έκανα πάλι!!!!!
Να σας πω ότι η βάση αυτή αν την κάνετε λίγο παχιά στο ταψί γίνετε πολύ αφράτη ενώ αν την κάνετε λεπτή γίνετε κριτσανιστή.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια ζύμη και για βάση πίτσας,αν προσθέστε μέσα μια κουταλιά του γλυκού ρίγανη θα μοσχοβολήσει η ζύμη και αφού ψηθεί θα δέσει τέλεια το άρωμα της ρίγανης με τα υπόλοιπα υλικά της πίτσας.
Ξεκινάμε....

Υλικά:
Για την βάση

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. γιαούρτι
1/2 κ.γ. αλάτι
1 αβγό


Για την γέμιση

1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα και καλά στυμμένα να μην έχουν πολλά υγρά
2 μικρές πατάτες κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες ή τριμμένες
1 καρότο τριμμένο
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 στήθος κοτόπουλο βρασμένο και ψιλοκομμένο
1/4 κούπας ελαιόλαδο
άνηθο όσο θέλετε ψιλοκομμένο
150 γρ περίπου τυρί γλυκό της αρεσκείας σας τριμμένο
5 φέτες μοτσαρέλα (για tost)
2 αβγά και 2 ασπράδια
350 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. μουστάρδα
πιπέρι και αλάτι


Σε ένα μίξερ βάζετε όλα τα υλικά της βάσης και τα ανακατεύετε..



Θα γίνει μια ζύμη αφράτη,την βάζουμε στο ψυγείο για 15' 



Εν το μεταξύ σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι και το πράσο να μαραθούν λίγο..



Στην συνέχεια ρίχνουμε τα λαχανικά με την σειρά,πρώτα το κολοκύθι..



μετά τις πατάτες...



τις πιπεριές και τα καρότα...



λίγο πιπέρι και λίγο αλάτι,τα ανακατεύουμε για 3'-4'



Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει η γέμιση...



Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο λεπτό η παχύ ανάλογα με το τι μας αρέσει..



Στρώνουμε σε ταψί με διάμετρο 40 εκ. Αν σας φαίνεται μεγάλη μπορείτε να κάνετε 2 τάρτες σε πιο μικρά ταψιά,φροντίστε να βάλετε και στα τοιχώματα ζύμη για να σταθεί η γέμιση.



Τώρα θα έχει κρυώσει η γέμιση και προσθέτουμε τον άνηθο,το κοτόπουλο,το τριμμένο τυρί και την μοτσαρέλα σε κομμάτια..



Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά,την κρέμα γάλακτος,την μουστάρδα και τα ρίχνουμε μέσα στη γέμιση ανακατεύουμε καλά.



Βάζουμε την γέμιση στην τάρτα και πασπαλίζουμε λίγο τυρί από πάνω.


Την ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40' ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει.


Καλή Επιτυχία σε όσους την δοκιμάσουν!


Να περνάτε καλά!!!
Πολλά φιλιά!!!
Ειρήνη


Σχόλια